Landengids: Verenigd Koninkrijk

Studeren in het Verenigd Koninkrijk betekent les krijgen in prachtige colleges, eten in dining halls waar Harry Potter is opgenomen, Oxbridge, Britse humor, pubs en nog veel meer..

Het Verenigd Koninkrijk is zeer divers en er is voor ieder wat wils: van het nuchtere Schotland tot aan de bedrijvige Londense City en alles ertussen in. Dit geldt ook voor de vele top-universiteiten. Een greep van waar je kan studeren is aan universiteiten midden in het centrum van Londen, in een middeleeuws kasteel in Durham of in de prachtige steden Oxford en Cambridge. Bovendien zijn de British Isles heel dichtbij – slechts een klein uurtje vliegen!

Met deze gids, geschreven door Nederlandse studenten die de hele aanmeldingsprocedure al succesvol hebben afgerond, willen wij stap voor stap duidelijk te maken hoe het Britse universitaire systeem werkt en hoe je je kan aanmelden en de competitieve aanmelding met succes kan doorlopen.

NWS Edinburgh

Rondom en in Edinburgh zijn vier universiteiten: Queen Margaret, Heriot-Watt, Edinburgh Napier en Edinburgh University. Het is dus een drukke en levendige studentenstad: er wonen meer dan 37 duizend studenten en dat is bijna één op de tien inwoners!

En natuurlijk zitten hier Nederlandse globetrotters tussen! Precieze getallen zijn onduidelijk, maar alleen al een Edinburgh University studeren rond de 250 Nederlanders. De NWS was hier een tijdje niet zo actief, maar na het sluiten van een samenwerkingsverband met de Dutch Society gelieerd aan Edinburgh University is dat verleden tijd.

Dus, studeer, of ga je studeren, in Edinburgh en lijkt het je leuk om een netwerk op te bouwen met andere Nederlanders hier? Neem dan een kijkje op de website van de plaatselijke Dutch Society, www.eudutchsociety.com voor alle details en kom een keer langs bij een NWS Dutch Society social!

 

Bruikbare websites en links.

Meld je aan voor een beurs van het VSBfonds.

Hier vindt je de Facebook-pagina’s van : NWS London, NWS Cambridge, NWS Oxford en Edinburgh Dutch Society.

Meer informatie over studeren in UK staat op studyadvantage en go4master

Studeren in Londen of Oxford en benieuwd wat dat gemiddeld kost? Kijk hier voor Londen en hier voor een kostenoverzicht van Oxford.

Heb je een klacht over een bepaalde instantie, of ondervind je obstakels gedurende je poging tot studeren in het buitenland?  Laat hier een bericht achter.

 

Blogs.

Fleur’s survivalguide voor Nottingham.

Felix verteld over Oxford.

Naomi over hoe je een echte Oxforidian wordt.

Wouter en studeren in London.

Swaan over haar aanmelding in Cambridge.

 

Gerelateerd nieuws.

Yvo de Boer geeft lezing voor NWS London.