Landengids Verenigde Staten

 

Ondanks de kosten zijn de Verenigde Staten nog steeds immens populair bij Nederlandse studenten en dat ziet NWS ook. Eigenlijk hadden we hier ook wel 50 verschillende gidsen kunnen maken; maar dit zou misschien een beetje teveel van het goede zijn. Uiteindelijk is het wel iets om rekening mee te houden. De verschillen binnen de Verenigde Staten kunnen enorm zijn. Van koude winters in het Noordoosten tot de de milde klimaat van California of Texas. De Amerikanen hebben natuurlijk een gezamelijke cultuur, maar per staat ook een hoop eigen tradities en gebruiken. Daarom is het zaak goed uit te zoeken waar je precies wilt studeren.

In de VS kunnen de deadlines per school nogal verschillen, let dus goed op! Daarnaast kan het zijn dat je een hoop informatie moet inleveren, kortom wees er dus op tijd bij!

Heb je een klacht over een bepaalde instantie, of ondervind je obstakels gedurende je poging tot studeren in het buitenland?  Laat hier een bericht achter.

Handige Links

Bij Fulbright kan je veel informatie zoeken over beurzen voor US, ook hebben zij een Facebookgroep met veel experts.

De landenmodule van WilWeg heeft een aantal handige tips

Veel studenten die naar de US vertrekken krijgen een beurs van het VSBfonds

Vind nu een student in Amerika om direct je vraag aan te stellen bij NWS!

Ook Nuffic heeft veel informatie over studeren in Amerika en mogelijkheden tot beurzen.

Collegegeld in de US is hoog, maar de kosten voor huisvesting kunnen veel lager uitkomen dan in Amsterdam; vergelijk hier jouw (toekomstige) studiestad!

 

Blogs

Alix studeert een gap year 2013-2014 op California State University in Long Beach (www.csulb.edu). Lees hier meer!

Vivienne schrijft over haar tijd in Boston aan het Berklee College of Music!

Pieter Bas begon in 2010 met bachelor studie aan Claremont McKenna College (www.cmc.edu) in Claremont, Californië en laat zijn verhaal horen.

Koen begon 2009 aan een bachelor studie Internationale Betrekkingen aan liberal arts college Centre College in Danville, Kentucky. Hier is zijn blog.

In 2010 studeerden Eveline en Josette in Montana een semester voor hun minor en deelden hun belevenissen.

Joosje studeert sinds najaar 2012 aan New York University en volgt acteerlessen bij The Lee Strasberg Theatre & Film Institute én loopt stage bij de Marie Claire: lees hier meer!


Isabel studeert sinds 2012 voor haar bachelor biologie op American University in Washington DC en zit in het hockeyteam van de universiteit.

Jessica studeert sinds augustus 2013 op Michigan State University en houdt een blog bij.

 

Mis je iets of heb je suggesties? Mail naar promotie@wereldwijdestudenten.nl