Studeren in het buitenland

Overweeg je in buitenland te gaan studeren? Of je nu op de middelbare school zit en wellicht een buitenlandse Bachelor wil gaan doen, je net je bachelor hebt afgerond en een buitenlandse master overweegt, of dat je in het buitenland wil promoveren, NWS heeft je interessante diensten en activiteiten te bieden.

NWS brengt Nederlanders die in het buitenland een volledige studie willen gaan doen in contact met Nederlanders die nu in het buitenland zitten, maar ook met alumni van buitenlandse universiteiten. Het is dé mogelijkheid om studenten te spreken die de studie volgen aan precies die universiteit waar jij misschien heen wil. Je kunt erachter komen wat Nederlanders, die jou zijn voorgegaan, van de studie, universiteit en stad vinden. Is het nu werkelijk zo’n goede opleiding? Is het lastig om door de selectieprocedure te komen? Hoe is het om in het buitenland te wonen? Waarschijnlijk zijn dit vragen die nu door je hoofd spelen. NWS brengt je in contact met mensen die je antwoorden op deze en andere vragen kunnen geven en je verder kunnen helpen op weg naar een glansrijke buitenlandse studiecarrière.

Wil je gebruik maken van onze diensten en op de hoogte blijven van onze activiteiten? Klik dan hier om gratis en snel lid te worden. We hopen snel in contact met je te komen!

Oriëntatie

Studeren in het buitenland heeft grote voordelen. Je breidt je talenkennis uit, leert de cultuur van je studieland (nog beter) kennen, je kunt een universiteit kiezen die uitblinkt in jouw vakgebied of zelfs een studie volgen die in Nederland niet worden aangeboden. Veel studenten zien hun studie in het buitenland als een unieke ervaring, waarbij ook hun persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling kwam. Een studie in het buitenland geeft bovendien vaak een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit aan, wat door potentiële werkgevers over het algemeen graag wordt gezien.

Bij de voorbereiding komt meer kijken dan bij een studie in Nederland. Het is belangrijk om op tijd te beginnen je te oriënteren. Let er daarbij op dat de aanmeldingsdeadlines vaak eerder zijn dan in Nederland. In bijvoorbeeld de VS, het Verenigd Koninkrijk en Zweden moet je er rekening mee houden dat de deadline voor het volgende collegejaar al in januari of zelfs nog eerder is. Een goede eerste stap is het maken van de test op Deze wijzer helpt je bij de oriëntatie en geeft tips voor de voorbereiding op een studie in het buitenland. Op de bijbehorende website van WilWeg vind je ook een checklist vind je bovendien een overzicht van belangrijke informatie met betrekking tot het studeren in 43 verschillende landen en de financiering van een studie in het buitenland.

Organisaties

De volgende organisaties bieden betrouwbare informatie met betrekking tot studeren in het buitenland:

Veelgestelde vragen

Bij een studie in het buitenland is er een groot aantal praktische zaken om uit te zoeken en te regelen. Onderstaand zijn de antwoorden op een aantal belangrijke vragen op een rijtje gezet.

Meer vragen?

Heb je een vraag die hier (nog) niet bij staat? Stuur dan een mailtje naar voorlichting@wereldwijdestudenten.nl.