Verenigd Koninkrijk

Cambridge
Londen
Oxford

Studeren in het Verenigd Koninkrijk betekent les krijgen in prachtige colleges, eten in dining halls waar Harry Potter is opgenomen, Oxbridge, Britse humor, pubs en nog veel meer..

Het Verenigd Koninkrijk is zeer divers en er is voor ieder wat wils: van het nuchtere Schotland tot aan de bedrijvige Londense City en alles ertussen in. Dit geldt ook voor de vele top-universiteiten. Een greep van waar je kan studeren is aan universiteiten midden in het centrum van Londen, in een middeleeuws kasteel in Durham of in de prachtige steden Oxford en Cambridge. Bovendien zijn de British Isles heel dichtbij – slechts een klein uurtje vliegen!

Met deze gids, geschreven door Nederlandse studenten die de hele aanmeldingsprocedure al succesvol hebben afgerond, willen wij stap voor stap duidelijk te maken hoe het Britse universitaire systeem werkt en hoe je je kan aanmelden en de competitieve aanmelding met succes kan doorlopen.

Deze gids is geschreven door Serginio Remmelzwaal voor Study Advantage, de website die jonge Nederlanders hoopt te inspireren hun droom om te studeren aan een top universiteit in het buitenland waar te maken.