Deze pagina is middels een geautomatiseerd proces voor archiveringsdoeleinden geïmporteerd uit de oude website van NWS (toen nog: NEWS). Dientengevolge ontbreken sommige afbeeldingen en is een aantal hyperlinks niet langer opvraagbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Voorzitter NEWS Antwerpen op Wereldomroep: wonen in België

In een item van de Wereldomroep over de aantrekkingskracht van België op Nederlanders geeft Chantal Schinkels, voorzitter van NEWS Antwerpen, haar kijk op de situatie. Zij studeerde Organisatie en Management in Antwerpen en vindt dat het voor Nederlanders makkelijker is om in België een goede baan te vinden. Zij merkt op dat Belgische bedrijven blij zijn met Nederlanders “omdat die de reputatie hebben hard te werken.”

Belgen leiden juist meer een Bourgondische levensstijl. Als minpunt van België noemt Chantal de afstandelijke houding van Belgen ten opzichte van Nederlanders: “Ze zijn vaak terughoudend naar Nederlanders omdat we zo arrogant overkomen.” 

Lees het hele artikel op: http://www.rnw.nl/nederlands/article/eeuwig-op-vakantie-belgië