Laura over Bruisend Barcelona

Gepubliceerd op 20-10-2013 at 13:10

Ga jij studeren in Barcelona of ben je simpelweg geïnteresseerd in de stad? Dan hebben wij hier wat algemene informatie over de stad zelf, informatie over het studeren in Barcelona en niet te vergeten het nachtleven in deze bruisende stad.

Algemene informatie


Omdat je de algemene informatie over Barcelona op vele websites kan vinden, zullen wij, Bruisend Barcelona, het niet te uitgebreid maken. Er is ten slotte ontzettend veel te vertellen over deze stad!

Voor meer informatie over Barcelona kun je terecht op www.bruisendbarcelona.nl. Deze website laat je de leukste en uniekste plekjes van Barcelona ontdekken. Naast lekkere en gezellige restaurantjes en barretjes die ook bekend zijn onder de locals, hebben we ook veel handige informatie voor jouw tijd in Barcelona!

Barcelona is de grootste stad van Catalonië en de een na grootste stad van Spanje (naast Madrid). De officiële taal hier is Catalaans. Barcelona heeft verschillende trekpleisters, zoals het mooie strand en de ontwerpen van de wereldberoemde man Gaudí.

Studeren in Barcelona


Als je een minor gaat doen in Spanje, dan regelt vaak jouw opleiding de inschrijvingen en het toelatingsproces op de universiteit in Spanje, maar als je een compleet nieuwe studie wilt gaan doen in Spanje is dat anders. In Barcelona is er een groot scala aan universiteiten en studies. Genoeg keus dus in ieder geval!

Het studiejaar


Een studiejaar begint in september en eindigt begin juni. Over het algemeen zijn januari en juni de examenmaanden. Maar dit kan verschillen per instelling.

Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED)


UNED regelt de toelating van buitenlandse studenten. Zij kijken naar je eindexamencijfers van vwo (of je propedeuse). Net als in Nederland hebben sommige studies een numerus fixus (loting), het geldt dat de universiteiten 5% van de beschikbare plaatsen vrij moeten laten voor buitenlandse studenten. Jouw eindexamencijfers zullen hier zwaar mee gaan wegen.

Inschrijven


Als je geen opleiding hebt die jouw inschrijvingen regelt, dan kun jij je op de site van UNED het hele jaar inschrijven.  Doe jij nog eindexamen? Dan kun je een voorlopige aanmelding indienen. Een maand nadat jij je online hebt ingeschreven ontvang je een bevestiging van je aanmelding en moet je de volgende papieren opsturen:
– Kopie van je paspoort
– Een kopie van je vwo-diploma/propedeuse
– Een vertaling van je vwo-diploma/propedeuse
– kopie van je paspoort;
– Kopie van je cijferlijsten van de laatste drie jaar;
– Vertaling van je cijferlijsten van de laatste drie jaar;
– Kopie van het bewijs van aanmelding

De taal


De meeste universiteiten zullen les geven in het Spaans, behalve als het een Amerikaanse instelling is. Bij de meeste instellingen zal er een taaltoets nodig zijn tijdens je toelatingsproces. Nivel intermedio – B2 is meestal genoeg, je kan op de website van “dele” zien wat dit niveau inhoudt.

Huisvesting


Als de studie in Barcelona vast staat, dan is het ook erg belangrijk om te gaan zoeken naar huisvesting in de stad. Hieronder vind je een paar websites die je veel kunnen helpen met het zoeken van de juiste huisvesting:

– LoQUo

– Easy Piso

– Erasmusu

– Piso Compartido

Sagrada Familia


Waar je Barcelona hoort, hoor je Sagrada Familia lijkt het wel. Het is ontzettend populair onder de toeristen, en dat terwijl het niet eens af is! Deze kerk is ontworpen door dé man Antoni Gaudí en de bouw is al sinds 1882 bezig. De huidige officiële datum dat die af moet zijn is 2026.

Park Güell


Dit is een stadspark in het gedeelte “Grácia” in Barcelona. De rijke man Eusebi Guëll gaf Gaudí  in 1900 de opdracht om een park/tuindorp aan te leggen voor hem. Dit werd alleen geen succes: er werden maar twee huizen verkocht, waaronder één van die huizen Gaudí introk. De kronkelende salamander is erg populair in het Park Guëll. Naast het mooie mozaïekwerk heb je een prachtig uitzicht over heel Barcelona vanuit dit Park.

Kathedraal


De bouw van deze kerk is begonnen in 1298 en was 150 jaar later pas klaar. De kathedraal ligt aan het Plaza La Seu in het hartje van de Gotische wijk. Deze indrukwekkende kathedraal krijgt wel 3 miljoen bezoekers per jaar!

La Rambla


Deze straat van ruim 1200 meter midden in het centrum van Barcelona is natuurlijk niet te missen. La Rambla is een drukke en gezellige boulevard waar vooral in het hoogseizoen genoeg te zien valt, qua levende standbeelden bijvoorbeeld.

 

Bicing

Wees niet bang dat als jij voor een lange tijd in Barcelona zit ook voor een lange tijd niet meer kunt fietsen. In Barcelona wordt het namelijk steeds populairder om te fietsen. Zo is er een gedeeld fietssysteem “Bicing”. Dit zijn wit/rode fietsen. Je kunt een jaar abonnement afsluiten, dit kost €46,46. Je kunt dan bij een ophaal punt waar deze fietsen staan een fiets pakken met je kaart. Het eerste half uur dat je fietst is gratis, elke volgende twee uur kost je €0,73 cent. Let op: je moet dus wel een beetje weten waar de fietspunten staan om hem ook weer ergens neer te zetten.

Het nachtleven
Het nachtleven in Barcelona is erg divers, je hebt de grote clubs aan het strand en in het centrum, maar ook genoeg gezellige barretjes verspreid over heel Barcelona. In de volgende wijken zijn veel bars en clubs te vinden:
• El Raval
• El Born
• Gràcia
• L´Eixample
• La Barceloneta (strand/haven gebied)

Verbaas je alleen niet dat het uitgaansleven hier een stuk later begint dan in Nederland. Het kan zo maar zijn dat het om 2 uur ’s nachts in de club nog leeg is, maar ze gaan dan wel door in de vroege uurtjes!

Clubs

Razzmatazz

Deze club is ontzettend bekend in Barcelona en ook erg groot. Hij heeft maar liefs 5 zalen: Razzclub, the loft, lolita, popbar en Rexroom. Iedere zaal is verschillend qua muziek en stijl.
– Razzclub
Hier draaien ze vooral indie-pop, new wave, nu-rave en electro-rock. Hier heeft bijvoorbeeld Skrillex opgetreden!

– The loft
Deze zaal is voor degene die van techno, hard-techno, electro en dubstep houden!

– Lolita
In de zaal Lolita kun je genieten van onder andere  electropop, italo-disco, old school electro, electropunk, electro en house muziek.

– Popbar
De muziek is hier erg verschillend, je hebt electro DJ’s, maar ook artiesten die live optreden. Zo heb je tecnopop, electro-rock, twee-pop, 80’s, indie, homo-vriendelijke hits etc.

–  Rexroom
Dit wordt gezien als een connectiepunt tussen Razzclub en The loft. Het wordt gezien als onderzoekingslaboratorium, ze draaien hier onder andere electronic, punk, rock , tecnopop, new-wave, goth rock, italo-disco, industrial, gay house, old-school electro, mimimal pop etc.

Opium

Deze club is gelegen aan de haven, naast het strand gelegen. Een erg mooie spot dus! Hier hebben vele internationale DJ’s gedraaid, waardoor de club ontzettend populair is geworden, zo hebben Tiesto, David Guetta en Armin van Buuren in deze club gedraaid! Tip: In deze buurt zijn nog veel meer clubs gelegen.

Catwalk club


Dit is een van de grootste clubs gelegen aan het strand. Als je van jamsessies houdt, is dit the place to be! Hier vinden namelijk een van de beste jamsessies plaats van Barcelona. Na de jamsessies wordt de plaats omgebouwd tot een club waar mensen nog lekker wat drankjes drinken en losgaan op de dansvloer!